23948sdkhjf

Maskintillverkare tar rekordorder värd 450 miljoner

Största utrullningen någonsin under de 70 år bolaget existerat. Kund är en underleverantör till USA-bjässen Boeing.
Modig Machine Tool i Virserum i Kalmar län har fått sin största order i företagets snart 70-åriga historia. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har fått en order värd 450 miljoner kronor från en underleverantör till flygplanstillverkaren Boeing. Ordern gäller en nyutvecklad maskin (RigiMill) som Modig i Virserum har utvecklat under två år, och omfattar många maskiner. Dessa maskiner ska bearbeta fram delar ur aluminiumblock

Boeing bygger 48 flygplan i månaden av typen Boeing 737 och planerar att inom en snar framtid öka till 60 plan per månad.

Det kan tilläggas att ytterligare en order på 40 miljoner kronor har inkommit från ett annat företag nästan samma dag som den tidigare.

På fabriksgolvet i Virserum står de två första maskinerna färdiga för leverans. En ska levereras till Toyota i Mjölby och den andra till Soosung i Syd Korea. Soosung är underleverantör till framförallt tyska Airbus.

Modig ska nyanställa de kommande fem åren och en nybyggnation uppges finnas färdigritad.

I de nya lokalerna planerar man att bedriva forskning, slutmontering och kundmottagning för såväl försäljning som leveransgodkännande av färdiga maskiner.

Företaget är specialiserat på teknisk utrustning och tillbehör till flygplan och har tidigare samarbetat med flygplansjätten.

1997 tilldelades Modig Machine Tool Boeings "Outstanding Performance Award".

Modig Machine Tool tillverkar verktygsmaskiner för metallbearbetning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079