23948sdkhjf

Sandvik ska dra ner inom SMT

Kapacitet och bemanning anpassas till sämre efterfrågan på kapslingsrör.
Neddragningar väntar vid tillverkningen av så kallade kapslingsrör inom Sandvik Materials Technology (SMT) i Sandviken. Det rapporterar Arbetarbladet.

– Vi ser över och anpassar kapacitet och bemanning till efterfrågan, säger kommunikatören Ulrika Porath, till tidningen.

En eller flera kunder uppges ha dragit ner på beställningarna under senare tid. Kapslingsrören används för att kapsla in det radioaktiva bränslet i kärnkraftverk.

– Vi är enda oberoende leverantören av kapslingsrör. Våra kunder har också egen tillverkning, säger Ulrika Porath som bekräftar att kunder dragit ner på beställningar från Sandvik.

Än så länge är det oklart vad det innebär för personalstyrkan i Sandviken. Diskussioner med facken startar inom kort.

Det kan leda till att antalet inhyrda dras ned och att tidbanker utnyttjas så att medarbetare kan förkorta arbetstiden utan att gå ner i lön. Det är ett par sätt som en eventuell övertalighet kan hanteras på.

Också i andra delar av SMT i Sandviken är förändringar och kanske också neddragningar aktuella.

Nyligen signalerades att produktområdet som omfattar band, tråd och värmeteknik ska delas upp, från tre till fem tydliga affärsenheter.

Den största delen är trådprodukterna som har det tufft på marknaden. I Sandviks senaste kvartalsrapport pekade man på minskad efterfrågan.

– Där sker nu en översyn som går ut på att öka lönsamheten och stabilisera verksamheten. Översynen ska vara klar under första kvartalet 2017, säger Ulrika Porath till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109