23948sdkhjf

Kullagerfusket kan kosta SKF mer pengar

Kartellen har redan belastat SKF med 3 miljarder. Nu inleder BMW en domstolsprocess.
Tyska fordonsbjässen BMW och flera koncernbolag har inlett en domstolsprocess mot lagertillverkare, inklusive SKF. Dessa var del av uppgörelsen med EU-kommissionen avseende överträdelser av europeiska konkurrenslagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

BMW har inlett en domstolsprocess vid High Court of Justice i London, Storbritannien.

Storleken på ett eventuellt skadestånd, för det fall att SKF skulle finnas vara ansvarigt, går inte att fastställa i nuläget, heter det.

EU-kommissionens beslut i mars 2014 omfattade överträdelser av europeiska konkurrenslagen avseende försäljning av lager till biltillverkare i Europa. SKF var en av sex lagertillverkare involverade i utredningen.

"Enligt beslutet om uppgörelse finns det inget som tyder på att SKF:s högsta ledning hade någon inblandning i, eller kännedom om, överträdelsen i fråga. SKF är övertygad om att aktiviteterna som EU-kommissionens beslut avser inte har orsakat SKF:s affärspartners någon skada", skriver SKF i pressmeddelandet.

2014 blev det känt att SKF skulle betala nära tre miljarder kronor i böter till EU för att ha deltagit i kullagerkartellen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094