23948sdkhjf

Nattsvart oktober för Volvo i Nordamerika

Nästa års lastbilsproduktion bedöms hamna under nuvarande förväntningar i marknaden anser en bank.
Höstens ordersäsong för tunga lastbilar på den nordamerikanska marknaden har fått en svag start. Det menar analytiker efter att ACT Research presenterat oktober månads ordersiffra för Class 8 i Nordamerika. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Orderingången uppgick till 13.900 tunga lastbilar, Class 8, i Nordamerika vilket låg klart under till exempel den amerikanska banken Stifels förväntningar om en orderingång på 20.000 fordon i det tunga segmentet.

"Samtidigt som det är svårt att mäta konsensus för månatliga ordersiffror, tror vi att oktober månads utfall antagligen kommer att bidra till skepsis vad gäller befintliga försäljningsestimat för 2017", skriver Stifel i en snabbkommentar efter ACT-rapporten.

Även Wells Fargo beskriver ordersiffran för oktober som "svagare än väntat". Wells Fargos analytiker hade räknat med en siffra inom intervallet 14.000-17.000 lastbilar.

"Vi fortsätter att tro att 2017 års lastbilsproduktion kommer att hamna under nuvarande förväntningar i industrin", skriver Wells Fargo.

Oktobersiffran kom in 46 procent lägre än siffran för motsvarande månad i fjol, medan den låg på ungefär samma nivå som under september.

AB Volvo meddelar också under fredagsmorgonen att bolaget har gjort en strategisk översyn av affärsområdet Governmental Sales och har för avsikt att inleda en process för att avyttra verksamheten.

Governmental Sales är en del av Volvokoncernens verksamhet och har en omsättning som motsvarar ungefär 1,5 procent av den totala omsättningen. Verksamheten, som har ungefär 1 300 anställda varav de flesta är i baserade i Frankrike, tillverkar och säljer specialdesignade fordon till regeringar, försvarsmakter, fredsbevarande styrkor och hjälporganisationer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079