23948sdkhjf

Investerar 20 miljoner i Åmål och ökar produktion

Hexpol Elasto rullar ut ny produktionslinje och nyanställer 4-5 personer.
Som en effekt av ökad produktion planerar Åmålsföretaget Elasto Sweden att utöka personalstyrkan. Det rapporterar Provinstidningen.

– I slutändan kommer vi behöva rekrytera någonstans runt fyra–fem personer i den här fasen, säger vd Thomas Nilsson till tidningen.

Framtiden för det 40-åriga bolaget Elasto Sweden beskrivs som god. Inte någon gång tidigare i bolagets historia har det gått så många och välfyllda varuleveranser från plastfabriken på Örnäs.

Bolaget har investerat i en helt ny maskinlinje för 20 miljoner kronor.

Elasto Sweden har för avsikt att gå över till fyrskift för att utnyttja maskinparken ännu mer effektivt.

– I princip alla våra kunder har utvecklats positivt och köper allt större volymer av oss, säger vd Thomas Nilsson.

Företaget behöver både fler maskinoperatörer och personer med stödjande funktioner.

Sedan 2014 uppges maskinerna ha varit igång konstant från klockan 23 på söndagskvällen till 13 på fredagen, medan helgerna används för att köra produktionsövertid.

Plastgranulatet som tillverkas av Elasto har ett brett användningsområde och återfinns i allt från Legobyggsatser till greppvänliga knivhandtag.

På sistone har företaget haft vissa framgångar inom bilindustrin, inte minst som underleverantör till Volvo, men specialiteten är termoelast (TPE) för medicinskt bruk. Bland annat används materialet från Åmål för att tillverka de doseringsmekanismer som brukar hänga under sjukhusens droppåsar.

Totalt arbetar 65 personer på Elasto Sweden som ingår i Hexpol som är noterat på Stockholmsbörsens lista för stora bolag (large cap).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093