23948sdkhjf

Konkurs för kund till kontraktstillverkaren Hanza

"En del av kalkylen att inte alla produkter når framgång", uppger Hanzas vd Erik Stenfors för Metal Supply.
Aqwary i Linköping med tio anställda har försatts i konkurs. Startup-företaget utvecklade en digital teknik för dykare att kommunicera under vattnet. Aqwary har sina lokaler i Mjärdevi och legotillverkning på Hanza i Åtvidaberg. Det rapporterar Corren.

– Det är tråkigt att Aqwary inte kom vidare, men det ger inte någon märkbar påverkan på Hanza. Vi arbetar med att hjälpa start-up att produktifiera och komma upp i volym, speciellt från Åtvidaberg, och det är en del av kalkylen att inte alla produkter når framgång. Just nu är Hanza Åtvidaberg i en god utvecklingsfas och vi ser ljust på framtiden, uppger Hanzas vd Erik Stenfors för Metal Supply.

Hanza har sin aktie listad på First North Stockholm.

– Det är jättetråkigt. Anledningen är att vi har missbedömt tiden det tar att få ut produkten på marknaden, säger Anders Brodin, Aqwarys grundare och vd, till tidningen.

Företaget utvecklade en ny, digital teknik för att mäta luftmängd i dykartuber som också möjliggör för dykare att kommunicera med varandra under vattnet. Det förenklar för en dykledare att exempelvis under utbildning att ha koll på var dykarna är och hur mycket luft de har kvar.

Statliga Almi Invest uppges vara den största borgenären.

Enligt konkursförvaltaren finns det potentiella köpare av tekniken.

Hanza är en industriell affärspartner inom tillverkning. Bolaget levererar tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Bland bolagets kunder finns stora industribolag som Atlas Copco, Ericsson, ABB och Saab Defense.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141