23948sdkhjf

Duroc skyller konkursen på dåliga lokaler

En köpare drog tillbaka sitt bud på Svartöns Specialstål.
Rekonstruktionen av Svartöns Specialstål fick, enligt ägaren Duroc, en olycklig vändning då den lokal och lyftutrustning som används till logistikdriften visade sig vara i så dåligt skick att det inte längre gick att driva verksamheten vidare. Samtidigt uppges en köpare ha dragit tillbaka sitt tidigare bud på valsverket, som varit till salu efter nedläggningsbeslutet av tunnplåtstillverkningen som aviserats tidigare. Det framgår av Durocs delårsrapport.

– Det blev även klart att det försäkringsärende som pågått gällande ett tidigare haveri förutsätter rättsliga åtgärder mot försäkringsbolaget för att bolaget ska kunna tillerkännas ersättning. Sammantaget resulterade dessa händelser i att Svartöns Specialstål har avvecklats genom konkurs per den 12 oktober. Efter tredje kvartalet förväntas ingen ytterligare negativ påverkan på koncernens resultatutveckling från Svartöns Specialstål, säger Durocs vd John Häger.

Bolaget uppger samtidigt att efterfrågan på investeringsprodukter inom maskinhandelsdelen, alltså den friska delen av Duroc som är kvar efter Svartöns konkurs, är fortsatt god på de marknader som bolaget agerar på förutom i Norge som fortfarande påverkas av nedgången inom olja och gas.

– Investeringsviljan upplevs som positiv inom flera av industrisegmenten på de övriga marknaderna och framförallt vill kunderna investera i system som är kostnadseffektiva. I praktiken innebär det hög automationsgrad och högt kapacitetsutnyttjande av utrustningen. Orderingången för industrihandelsdelen utvecklas positivt. Även resultatet i industrihandeln förbättrades starkt särskilt i slutet på kvartalet, säger vd John Häger.

Nettoomsättningen i tredje kvartalet 2016 uppgick till 103 miljoner kronor (99) och rörelseresultatet uppgick till -5,6 miljoner (-1,3). Då har nedskrivningar av bokfört värde på produktionsutrustning i Svartöns Specialstål, tidigare Duroc Special Steel, dragit ned resultatet med -7,1 miljoner (0).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062