23948sdkhjf

Tibnor dubblar kapaciteten

På torsdagen invigde Tibnor en investering på 40 miljoner kronor i Eskilstuna - ett automatiserat höglager som dubblar kapaciteten.
Tibnor invigde sitt nya automatiserade höglager i Eskilstuna den 4 december. Byggnaden är en investering på 40 miljoner kronor och innebär att kapaciteten ökar till det dubbla och att koldioxidutsläppen minskar med flera hundra ton årligen.

Automatlagret som ligger vid järnvägsspåret på Tibnors område i Folkesta är 20 meter högt, 40 meter brett och 20 meter långt. Det sköts av automatiserade kranar och magnetförsedda plocktraverser.

För Tibnor är Eskilstuna en strategisk placering som möjliggör en effektiv distribution med hög servicegrad. Med det nya höglagret kan man leverera till kunder över i princip hela Sverige inom ett dygn.

- Eskilstuna ligger väl till transportmässigt och genom att koncentrera del av vår distribution hit kan vi både utveckla vår affär och samtidigt bli mer kostnadseffektiva och därmed långsiktigt konkurrenskraftiga, säger Staffan Jemdahl, logistikdirektör på Tibnor.

Tack vare effektivare materialflöden och överföring av en stor del av transporterna från lastbil till järnväg kommer Tibnor att kunna minska utsläppen av koldioxid med flera hundra ton per år.
Dessutom kan truckkörningen minskas med 60 procent, närmare bestämt tre mil per dag. För de anställda i Eskilstuna innebär den minskade truckkörningen bättre arbetsmiljö och utökade möjligheter till arbetsrotation.

- Det är positivt att satsningen också innebär att vi minskar vår påverkan på miljön, konstaterar Staffan Jemdahl.
Tibnor har sin lager- och produktionsanläggning för specialstål i Eskilstuna. Dagligen hanteras 185 ton stålstänger, 20 000 bitar kapas och mellan 20 och 25 transporter lämnar anläggningen. Genom det nya automatlagret som ger en mer rationell hantering får Tibnor nu kapacitet att fördubbla plockvolymen i Eskilstuna, varför företaget även lägger över lagerhållning av rostfritt och metaller från Köping och Spånga (Stockholm) dit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14