23948sdkhjf

Nattsvart kvartal för Haldex

Svagt Nordamerika innebar att intäkterna föll. Vd Bo Annvik är kvar men har sagt att han ska lämna.
Haldex uppger att marknadsläget fortsatte vara svagt i Nordamerika under tredje kvartalet, vilket var den främst bidragande orsaken till lägre försäljning. Försäljning av skivbromsen ökade markant men kompenserade inte för minskad försäljning av bromscylindrar och bromshävarmar. Det framgår av delårsrapporten.

– Tredje kvartalet präglades till stor del av den budsituation som Haldex befinner sig i. Att fortsätta driva verksamheten mot överenskomna mål och enligt tidigare fastlagd strategi blir primärt fokus, för att på så sätt säkerställa att omsättning och lönsamhet bibehålls. Utfallet för tredje kvartalet var i linje med årets tidigare kvartal. Det svagare marknadsläget i Nordamerika fortsatte vilket påverkar försäljningen markant. Rörelsemarginalen var på samma nivå som tidigare kvartal vilket är en rimlig nivå med nuvarande omsättning, säger Haldex vd Bo Annvik som nyligen meddelade att han sagt upp sin tjänst.

"Den officiella prognosen för antal producerade fordon i Nordamerika har försämrats kvartal för kvartal vilket är i linje med vår egen bedömning. I likhet med årets tidigare kvartal har ungefär hälften av den försäljningsnedgång vi haft under tredje kvartalet varit relaterat till bromscylindrar. Det är framför allt kopplat till vår starka position inom Trucksegmentet, som haft den största nedgången i Nordamerika, och enbart en mindre del kopplat till produktåterkallelsen. Vi kan även se minskad försäljning av bromshävarmar till följd av det svagare marknadsläget", skriver bolaget.

Omsättningen för tredje kvartalet uppgick till 1 076 (1 189) miljoner kronor, vilket motsvarar en minskning med 10 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

Rörelseresultat för tredje kvartalet exklusive engångsposter uppgick till 80 (116) miljoner, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 7,4 (9,7) procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078