23948sdkhjf

Stort intresse för Sodicks första 3D-printer

Återförsäljaren Auran Industries kommer visa upp den på flera mässor framöver runtom i Europa.
Det nystartade bolaget Auran Industries med säte i Järfälla utanför Stockholm är återförsäljare av Sodicks produkter i Sverige, Norge och Finland. Sodick säljer varje år cirka 6 000 NC-maskiner och är en av världens större maskinleverantörer för verktygsindustrin.

I juni lanserades även en 3D-printer, Sodick OPM250L i sortimentet.

– Det har varit ett stort intresse för Sodick OPM250L. Vi kommer visa upp den på flera mässor framöver, runt om i Europa, säger Roger Jansson, vd och ägare på Auran Industries, till Metal Supply.

Auran Industries agerar både som återförsäljare av Sodick och bygger helhetslösningar inom verktygsindustrin för sina kunder. Totalt har bolaget fyra medarbetare och alla har teknisk bakgrund, uppger Roger Jansson som varit verksam i branschen sedan 1985.

Sodick, som för övrigt firar 40 årsjubileum i år, är det första företaget i världen som i serieproduktion levererar sina maskiner med linjärmotorer. Detta för, i stort sett, samma pris som de gamla traditionella maskinerna på marknaden.

Sodick är med sin årliga försäljning av cirka 6 000 avancerade NC maskiner en av världens nu ledande maskinleverantör för verktygsindustrin. I programmet finns Sänkgnistar, Trådgnistar, Höghastighetsfräsar, Formsprutor, Precisionsgnistar, Starthålsgnistar och 3D skrivare med mera.

Till dagens datum har det levererats över 40 000 maskiner med linjärmotorer runt om i världen.

Linjärmotorer innebär bland annat att det går att kontrollera rörelser inom 1/10 000 dels millimeter (0.1 µm) med fullständig precision. Inom sänkgnistning innebär de snabba precisa rörelserna att det praktiskt taget inte behövs någon spolning. Detta eftersom det blir en pumpeffekt tack vare matningen på 36 meter i minuten som linjärmotorerna ger.

Sodicks maskiner har en direktkoppling mellan motorer och servo som kallas Sodick Motion Control. Denna kontroll skapar en snabbare kommunikation mellan enheterna så att kontrollen mellan är och bör värde sker upp till 500 gånger/sekund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094