23948sdkhjf

Yaskawa bygger europeisk robotanläggning

Utökar produktionskapaciteten då den globala robotmarknaden växer.
På grund av tillväxt i den globala robotmarknaden kommer Yaskawa att utöka sin produktionskapacitet och, utöver befintliga produktionsanläggningar i Japan och Kina, öppna en ny robotfabrik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt internationella mediauppgifter uppgår investeringen till 21 miljoner euro eller motsvarande drygt 200 miljoner kronor. Enheten kommer att sysselsätta minst 170 personer.

Då efterfrågan är stark på robotar i Europa och EMEA-regionen har bolaget beslutat att placera den tredje produktionsanläggningen i Europa. Närmare bestämt kommer den ligga i Slovenien. Förhandlingarna om den specifika platsen är långt framskridna och kommer att avslutas inom kort, heter det.

Yaskawa planerar att starta produktionen och få ut de första robotarna på marknaden i slutet av 2018.

– Den här investeringen kommer att öka närheten till kunder i regionen. Vårt mål är att korta ner leveranskedjor och leveranstider för att snabbare reagera på den regionala marknadens behov och kundkrav, säger Bruno Schnekenburger, divisionschef Robotics Europa.

– Yaskawa har kontinuerligt utökat sin närvaro i Europa under de senaste åren. Förutom redan befintliga europeiska produktionsanläggningar där servomotorer, frekvensomriktare, regulatorer och vindkraftverk tillverkas, kompletterar vi vår lokala produktionskapacitet för robotproduktlinjer med den nya fabriken, säger Yaskawas Europachef Manfred Stern.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.801