23948sdkhjf

Gör din egen el

Få människor vet att vi själva kan leverera el, till oss själva via våra vanliga elkontakter. Konsultföretaget U&W upplyser om hur det går till.
Alla svenska hus och lägenheter är kopplade till elnätet. Man har kontakter, sladdar, apparater och lampor, listan kan göras lång. Elen får vi oftast från någon av eljättarna som Vattenfall, Fortum, Eon m fl. I deras nät blandas all el, oberoende om den görs av kärnkraft, kol, vatten, vind eller olja!

Få svenskar vet att vi själva kan leverera el. Till oss själva via våra vanliga elkontakter! Om man stoppar in el från ett litet vindkraftverk eller solceller direkt i sitt hus eller lägenhet är det den elen man sen använder i kylskåp, TV, datorer osv. Alltså garanterat klimatvänlig el! Du kan "ta ut" el ur din elledning. Men du kan också "skicka in" el dit.

Du kan höra mer om detta på Klimatsalongen. Möt Johan Ehrenberg från Egen el i Stockholm som har solceller på sin balkong, sitt tak och i sin trädgård. Till dem har han kopplat en liten maskin som kallas växelriktare. Växelriktaren har en sladd som sätts in i det vanliga eluttaget. Inga elinstallationer behövs. Inga nya kopplingar. En kontakt rakt in i eluttaget bara!

När: Datum: 9 december 2008
Plats: Skandia, Sveavägen 44 Stockholm i lokal Thule.
Pris: 200 kr. Ekologisk macka ingår. Kostnadsfritt för journalister!
Tid: 17.00-19.30
Anmälan: Föranmäl dig via uwab@uwab.se

Om U&W
U&W [you&we] är ett konsultföretag som anser att det inte finns en motsats mellan ett gott ekonomiskt resultat och att bedriva en ansvarsfull affärsverksamhet. Det gäller bara att hitta fram till hur man gör. Och det är där vi kommer in i bilden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125