23948sdkhjf

Volvo nära rekordstor fastighetsaffär i Göteborg

Enligt tidningen Fastighetsvärlden är fordonsbjässen på väg att sälja i Torslanda, Arendal och Säve. Köpeskillingen uppges vara runt 3 miljarder.
AB Volvo är nära att göra en av de största fasighetsaffärerna i Göteborg någonsin. Fordonsjätten kan vara nära att sälja ett mycket stort fastighetsbestånd i staden. Det rapporterar Fastighetsvärlden.

I det senaste magasinet Fastighetsvärlden finns en ortsanalys och där framgår, efter flera intervjuer med fastighetsbolag på marknaden, att försäljningen kan vara nära att offentliggöras.

Totalt handlar det om drygt 250 000 kvadratmeter lokaler i tre områden i Göteborg: Torslanda, Arendal och Säve. Enligt vad tidningen erfar är köpeskillingen runt 3 miljarder kronor. Volvo vill inte kommentera uppgiften.

Det skulle i så fall vara en av de största fastighetsaffärer som någonsin ägt rum i Göteborg. När AP Fastigheter förvärvade Vasakronan 2008 ingick Göteborgsfastigheter för 6,0 miljarder kronor.

De stora affärerna som ägt rum i Sverige har snarare handlat om Stockholm och Malmö och några andra större städer som Örebro, Norrköping, Uppsala och Lund snarare än Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078