23948sdkhjf

Mekankomponenter ett av Sveriges Superföretag

Bolaget klarade högt ställda krav från Veckans Affärer och Bisnode vad gäller tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.
Huskvarnabaserade Mekankomponenter har av Veckans Affärer och Bisnode utnämnts till ett av Sveriges Superföretag för andra året i rad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Veckans Affärer undersöker tillsammans med Bisnode alla svenska aktiebolag utifrån deras ekonomiska prestationer. För att kvala in på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Endast en tiondels promille av alla svenska företag lever upp till kraven, meddelar Veckans Affärer på sin hemsida.

– Det är tack vare det dagliga arbetet och extra engagemanget som vi har fått tillväxt med bra resultat. Det är alla i företagets förtjänst. Att få utmärkelsen Superföretag gör oss nog alla lite extra stolta och glada, säger Elisabeth Du Rietz, vd på Mekankomponenter.

Karaktäristiskt för Superföretagen är att de har en långsiktig försäljningstillväxt och uthållig lönsamhet, är strategiskt skickliga med finansieringen och samtidigt effektiva i hushållningen av resurserna. I genomsnitt har superföretagen mer än fördubblat sin omsättning de senaste fyra åren och tredubblat antalet anställda.

Företagen som kvalar in på listan är inte sällan doldisar som står för en stor andel av tillväxten, utvecklingen och de nya jobben i Sverige enligt Bisnodes analytiker.

– Någon sade en gång att han skulle äta upp sin gamla hatt ifall företaget gick bra under min ledning. Jag undrar om vår utmärkelse till Superföretag ökar hans aptit på den gamla hatten, säger Elisabeth Du Rietz leende.

Mekankomponenter är ett svenskt familjeägt bolag med säte i Huskvarna. Verksamheten startades på 1980-talet i Stockholm av Sten Bremer som var försäljare av glidlager i Sverige och agenturföretaget började i hans lägenhet.

Idag består Mekankomponenter av två affärsområden. MEKOM är verksamma på industrisidan och hjälper maskinkonstruktörer, produktionstekniker, underhållsingenjörer och inköpare att hitta de rätta produkterna och lösningarna. AET står för Avancerad Entréteknik och säljer, installerar och projekterar dörrautomatik till alla typer av entréer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078