23948sdkhjf

Edströms visar upp samarbetande robotar

Har inspirationsdagar tillsammans med andra utställare hemma i Jönköping. Där ska exempel visas på hur lätt det är för människa, maskin och robot att samarbeta.
Edströms vill göra framtidens teknik tillgänglig för alla. Framtidens teknik ska inspirera till smartare arbete och förbättrade produktionsprocesser. Genom samarbete med robotar får en användare ut mer av sin maskinutrustning. Det framgår av ett pressmeddelande.

En stor del av framtidens teknikutveckling handlar om samarbetande robotar. De arbetar inte bara närmare och tillsammans med människor, utan är också lätta att programmera och hantera.

Edströms är en av deltagarna vid "Metal Inspirations Days" i Jönköping 30 november till 1 december.

– Vi på Edströms kommer att visa exempel på hur enkelt det verkligen är att få människa, maskin och robot att samarbeta, säger Kristin Alexandersson på Edströms Maskin.

– Mjukvaran och handhavandet i Universal Robots liknar mer en ’smartphone’ än en traditionell industrirobot. Enkelhet, flexibilitet och smarta funktioner är den röda tråden, menar hon vidare.

Medutställare vid dagarna är Sandvik Coromant, Schunk, AME (Mastercam), Renishaw, Guhring, Holotec, APR Automation och Inlead Automation.

Metal Inspiration Days samarrangeras av Stenbergs, SVIA, Edströms Maskin och Kyocera Unimerco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094