23948sdkhjf

Metallindustribolaget i Växjö får nya delägare

Har ökat intäkterna från 80 till 125 miljoner på tre år. Den färska treårsplanen pekar också på att tillväxtresan ska fortsätta framöver.
Det Växjöbaserade metallindustribolaget Alutrade får nya ägare. Det är vd:n Mattias Söderqvist och finanschefen Christer Hagberg som går in som delägare. Kvar som huvudägare är alltjämt familjen Björstad. Söderqvist och Hagberg har verkat i bolaget i knappt fem år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alutrade har under de senaste tre åren vuxit rejält. Under 2013 omsatte bolaget 80 miljoner kronor och prognosen för 2016 pekar mot 125 miljoner. Antalet medarbetare har under samma period vuxit från 22 till 26 stycken.

– Det känns som en naturlig utveckling av Alutrade att stärka företaget i ett expansivt skede. Att företagsledningen, Mattias Söderqvist och Christer Hagberg, nu går in som 30 procent ägare i Alutrade känns väldigt bra, säger Christer Björstad som representerar familjen.

Bolaget uppger sig också nyligen ha lagt en ny treårsplan som pekar på fortsatt tillväxt.

Går det att ge mer detaljer om den nya treårsplanen?

– Nej, i dagsläget har vi inte mer information förutom att det är tillväxt som gäller, uppger Alutrades vd Mattias Söderqvist för Metal Supply.

Alutrade tillhandahåller aluminium i olika former till företag inom tillverkningsindustrin. Bolaget bearbetar och förädlar produkter genom fräsning, svarvning och kapning. Alutrade verkar även som grossist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109