23948sdkhjf

Audi fortsätter gå mot strömmen

Med en månad kvar av året är Audi på väg mot ett av sina bästa år någonsin på den svenska marknaden, och utvecklingen följs upp med lanseringen av crossovermodellen Audi Q5 redan i januari 2009.
Audi fortsätter att gå mot strömmen vad gäller nybilsregistreringar på den svenska marknaden. De senaste tre månaderna, september - november, har försäljningen ökat med 24 procent jämfört med föregående år. Samtidigt har totalmarknaden under samma period minskat med 22 procent. Prognosen för helåret 2008 är en marknadsandel på 5,9 procent jämfört med 4,9 procent 2007.

- Den starka tillväxten kommer bland annat av att vi under året framgångsrikt lanserat en helt ny Audi A4 samt uppgraderade modeller av både Audi A3 och Audi A6 , säger Jens Wetterfors, chef Audi Sverige.

- Dessutom har varumärket Audi gjort en fantastisk resa de senaste åren och är i dag ett av de mest attraktiva premiumvarumärkena i branschen. Den ökade märkespreferensen i kombination med ett starkt och motiverat återförsäljarnätverk fokuserat på Audis strategi och kärnvärden gör att detta år kommer gå till historieböckerna som det bästa Audiåret i Sverige någonsin , säger Jens Wetterfors.

Den starka modelloffensiven fortsätter nästa år med lanseringen av bland annat den nya crossovermodellen Audi Q5 i januari månad.

- Audi Q5 har redan fått ett utmärkt mottagande i pressen och modellen blir ett viktigt komplement till dagens modellprogram. Q5-lanseringen tillsammans med andra viktiga modellnyheter under nästa år samt ett fullt år både med nya Audi A4 sedan och Avant gör att framtiden ser ljus ut för Audi i Sverige. Samtidigt fortsätter vi med vårt konsekventa varumärkesarbete i alla led, avslutar Jens Wetterfors.

Källa: Audi
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095