23948sdkhjf

ABB och AB Volvo laddar för fler elbussaffärer

Bolagen har invigt en gemensam laddstation för elbussar i Göteborg. Ses som en viktig referens för framtida gemensamma affärer.
Volvo Bussar och ABB har invigt en laddstation för elbussar. Snabbladdaren, med tillhörande system, baseras på det öppna gränssnittet OppCharge och ses som en viktig referens för framtida gemensamma affärer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Laddstationen är installerad i anslutning till Volvos depå för elbussar i Arendal och är ett gemensamt referensprojekt mellan ABB och Volvo Bussar. Samarbetet syftar till att tillsammans utveckla och kommersialisera elbussar och elhybridbussar utrustade med system för DC-snabbladdning baserade på öppna standarder.

ABB Sverige representerades under invigningen i går av Robert Larsson, divisionschef för Discrete Automation and Motion, Jenny Miltell, produktchef eMobility samt Henrik Holmér, säljansvarig eMobility. Från Volvo deltog Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar och Edward Jobson, miljöchef för Volvo Bussar.

– Vi är glada att få vara med och bidra till hållbara och kostnadseffektiva transportlösningar och samtidigt tillgodose behovet i städerna som fortsätter att öka. Att minska kostnader och risker vid övergången till elfordon är något som vi, tillsammans med Volvo, vill erbjuda marknaden och samhället, säger Robert Larsson, divisionschef för ABB Discrete Automation and Motion i Sverige.

”Det känns mycket bra att inviga ytterligare en laddstation som baseras på det öppna gränssnittet för snabbladdning. Det skapar förutsättningar för en accelererad övergång till elektriska bussystem i städerna”, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

ABB har sedan 2010 installerat cirka 4 000 snabbladdare för personbilar runt om i världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094