23948sdkhjf

Inga friställningar på Outokumpu i Torneå

Outokumpu inledde fackliga förhandlingar den 10 november på grund av låg orderingång. Nu har man hittat alternativ till tillfälliga friställningar.
Outokumpu har avslutat de fackliga förhandlingarna om tillfälliga friställningar på hel- eller deltid vid anläggningen i Torneå. Förslaget om att inleda förhandlingarna lades den 10 november på grund av den för närvarande låga orderingången.

Företaget och de fackliga representanterna har aktivt arbetat för att hitta alternativ till tillfälliga friställningar. Man har nu kommit överens om en lösning där tillfälliga friställningar kan undvikas genom betydande kostnadsbesparingar och genom att mer underhållsarbete görs av Outokumpus egen personal. Man kommer vidare att använda tiden till utbildning av personalen och operationella örbättringsprogram, samt uppmuntra flexibla arbetstider och andra typer av ledighet.

Kostnadsbesparingarna kan nås genom att de dyra helgskiften tas bort,systemet med produktionsbonus fryses och genom ett generellt besparingsprogram. De åtgärder som man nu kommit överens om kommer att leda till nästan samma kostnadsbesparingar som var målet med det ursprungliga förhandlingsförslaget.

Om marknadssituationen fortsätter att vara svår kommer Outokumpu att vidta ytterligare åtgärder för att förbättra lönsamheten. Outokumpukoncernen sysselsätter 8 700 personer, varav 2 300 på Tornio Works i Finland.

Källa: Outokumpu

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062