23948sdkhjf

80 miljoners satsning i Åseda

ProfilGruppen investerar 80 miljoner kronor i småländska Åseda.
ProfilGruppens huvudfabrik i Åseda ska flödesoptimeras och bli mycket effektivare, och den ska också bli en bättre arbetsplats.

Investeringarna kommer att kosta 46 miljoner i första fasen, som omfattar en tillbyggnad, som ska inrymma det framtida lagret. Man upprättar också ett buffertlager och en kapacitetshöjning med tio procent i anodiseringen.

I andra fasen investeras 34 miljoner under 2009 i ökad automatisering av det pressverk som kallas Eva.

Kapningskapaciteten ska ökas med 40 procent, anodiseringens kapacitet ska ökas med 15 procent och packningen med 100 procent.

Totalt ska investeringarna öka kapaciteten från 25 000 ton till 30 000 ton, berättar vd Nils Arthur. En effektivare produktion kräver mindre personal och ProfilGruppen kommer därför att reducera personalstyrkan med 45 personer fram till 2010.

Källa: Smålandsposten

Om företaget
ProfilGruppen är ett svenskt bolag som marknadsför, utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Genom att leverera kloka lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vårt huvudkontor finns i småländska Åseda och det var här som verksamheten startades för 27 år sedan. Dessa år, och vår framtid, kännetecknas av kvalitetstänkande, effektivitet, kundfokus och inte minst av entreprenörskap. Idag har koncernen knappt 500 medarbetare och vi opererar främst på den Västeuropeiska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078