23948sdkhjf

Ericsson jättevinstvarnar

Nu väntar fler åtgärder för att sänka kostnaderna ännu mer.
Ericssons resultat för tredje kvartalet kommer att bli betydligt lägre än bolagets förväntningar. De negativa industritrenderna från första halvåret 2016, med svagare efterfrågan för mobilt bredband, speciellt i marknader som påverkas av en svag makroekonomisk situation, har fördjupats. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen minskade med 14 procent jämfört med samma kvartal föregående år till 51,1 miljarder kronor (59,2), på grund av svagare utveckling i segmentet Networks där försäljningen minskade med 19 procent.

Bruttomarginalen minskade till 28 procent (34) som följd av lägre volymer i segmentet Networks, lägre försäljning av mobil bredbandskapacitet och en högre andel av affärer inom tjänster. Rörelseresultatet minskade till 0,3 miljarder kronor (5,1) miljarder inklusive omstruktureringskostnader om 1,3 miljarder kronor.

Nuvarande trender förväntas vara oförändrade på kort sikt.

– Vårt resultat är väsentligt lägre än vi förutsett och avviker från vad vi tidigare kommunicerat kring marknadsutveckling, med ett svagt slut på kvartalet. De negativa industritrenderna har fördjupats och primärt påverkat segmentet Networks. Trots fortsatt genomförande av vårt kostnads-besparingsprogram har detta inte kompenserat för lägre försäljning och bruttomarginal. Ytterligare analys återstår att göra men nuvarande trender förväntas vara oförändrade på kort sikt. Vi kommer att fortsätta arbeta med pågående kostnadsbesparingar och vidta ytterligare åtgärder för att reducera kostnaden för sålda varor för att anpassa verksamheten till lägre försäljningsvolymer, säger Ericssons vd Jan Frykhammar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093