23948sdkhjf

Superstål ska stärka Lossendammens luckor

Dammen som ligger i mellersta Sverige är en del av rikets kritiska infrastruktur.
Outokumpu har levererat duplex rostfritt stål till de två lås, eller utskovsluckorna i den uppgraderade Lossendammen i mellersta Sverige. Ett syfte med projektet var att säkerställa hanteringen av ökande vattenflöden i framtiden på ett säkert sätt. Nu är det mesta av den förnyade dammstrukturen på plats efter ett projekt som pågått i tre år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lossendammen, som ursprungligen byggdes för 50 år sedan, är en del av den kritiska infrastrukturen i Sverige. Hårda klimatförhållanden och ständig kontakt med strömmande vatten kräver robusta lösningar. Dammen rymmer 500 miljoner kubikmeter vatten och tjänar 17 vattenkraftverk längs Ljusnan.

Outokumpus Forta LDX 2101 rostfritt duplexstål valdes för två välvda lås.

– Outokumpus platta servicecenter rådde entreprenören om fördelarna med rostfritt stål i det här projektet. Fördelarna för kunden var viktbesparing, enklare transporter och underhåll. Förutom att leverera det duplexa rostfria stålet gjorde Outokumpu all skärning och bockning av plattor av rostfritt stål före leverans av dem till konstruktören, säger försäljningschef Thomas Funke på Outokumpu PSC.

Allt material för projektet var anskaffat genom stålgrossisten BE Group.

– För BE Group är Outokumpu naturligtvis en mycket viktig leverantör, och vi har ett tätt samarbete både på ett strategisk och operativ nivå. Vi har goda relationer sedan många år tillbaka och Outokumpus breda sortiment, högkvalitativa produkter, teknisk kompetens och arbete med produktutveckling är viktiga delar av produktutbudet för oss som distributör på den nordiska marknaden", säger Jens Karlsson, marknadschef på på BE Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094