23948sdkhjf

Subcontractor Connect mötespunkten för att hitta nya leverantörer

CJ Automotive hittar minst ett guldkorn varje gång.
Svenska CJ Automotive ser att Subcontractor Connect har blivit ett viktigt verktyg för att hitta nya och bra leverantörer. Bolaget utvecklar och tillverkar pedalsystem till stora fordonstillverkare över hela världen.

– Vi har byggt längre samarbeten med flera leverantörer som vi träffat på Connect. Företag som vi förmodligen aldrig hade hittat annars, säger Magnus Törnqvist, inköpschef på CJ Automotive.

Matchmakingen ser han som ett effektivt och träffsäkert redskap. Enligt Törnqvist är ett tydligt fokus på vad man letar efter en viktig nyckel för att träffa rätt.

– Vissa år har vi velat träffa företag inom olika segment på en specifik geografisk marknad. Ett annat år kanske vi är ute efter monteringsutrustningar, då tittar vi enbart på sådana företag. När man är tydlig både mot sig själv och i sina kriterier blir det hög kvalitet på mötena, säger Magnus Törnqvist.

Mötena är tidsbestämda till maximalt 25 minuter. Det leder till ökad tydlighet och att alla kommer förberedda, enligt Törnqvist.

Magnus Törnqvist har tre tips för en lyckad matchmaking:

1. Boka lagom många möten samma dag, annars kan det bli rörigt. En halvdag möten och en halvdag på mässan är ett förslag på en bra kombination.

2. Fokusera på specifika områden, då är chansen att få en riktigt bra träff större.

3. Är du leverantör? Läs på om företaget som du ska möta och sätt dig in i kravbilden från den bransch som kunden representerar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078