23948sdkhjf

Rörskärningsbolaget har bra fart i verksamheten

Hystar upp 10 miljoner och investerar i en automatiserad rörlaser.
Repay i Köping, som är specialister på laserskärning av rör, har investerat i en kraftfull och helt automatiserad rörlaser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hur stor är investeringen?

– Investeringen ligger på cirka 10 miljoner kronor, uppger platschefen Joakim Klinga för Metal Supply.

Maskinen har ett greppområde från 15 till 250 millimeter vilket ska ge ett brett spektra av möjligheter när det gäller skärning av rör och profiler.

– Det är bra fart i verksamheten och vi ser positivt på framtiden. Genom att uppgradera maskinparken blir vi ännu mer attraktiva eftersom vi nu ligger i teknikens framkant när det gäller laserskärning av rör, säger Joakim Klinga.

Repay i Köping har sedan tidigare tre rörlasermaskiner. Med Trumpf TruLaser Tube 7000 uppgraderas maskinparken ytterligare.

Skärhuvudet är vridbart och kan skära faser upp till 45 graders vinkel, maskinen kan detektera svetssöm på rör och kan även skära små serier med minimalt stillestånd.

Planen med investeringen är att den nya ska innebära bättre kundvård samt ge både nya och fördjupade affärsrelationer.

Repay är leverantör av figurskurna och kapade ståldetaljer samt handelsstål. Bolaget har nio anläggningar i Sverige: Kiruna, Gällivare, Skellefteå, Strömsund, Sala, Köping, Ludvika, Uddevalla och Jönköping.

Antalet anställda är 120 personer. Huvudkontoret ligger i Skellefteå och ägare är Mikaelsson Invest.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078