23948sdkhjf

Stor LKAB-order till Cramo

Ordervärdet uppgår inledningsvis till 150 miljoner kronor under de första fyra åren, med stora möjligheter till tilläggsorder.
LKAB beslutade i oktober att investera 12,5 miljarder kronor i en ny huvudnivå för järnmalmsgruvan i Kiruna(KUJ 1365). I förlängningen av det beslutat har LKAB tecknat ett avtal med uthyrningsföretaget Cramo, som gör Cramo till huvudleverantör av maskiner, liftar, ställning, bodar, kontorsmoduler och annan utrustning, samt olika typer av tjänster kopplat till detta. Ordervärdet uppgår inledningsvis till 150 miljoner kronor under de första fyra åren, med stora möjligheter till tilläggsorder.

“Denna prestigeorder är en av de största någonsin inom den nordiska uthyrningsbranschen” säger Cramos chef för region Norr, Gunnar Morath. ”I botten handlar det naturligtvis om att Cramo har en unik position när det gäller att kunna leverera allt som behövs inom ett projekt som KUJ 1365. Men affären ska också ses som ett kvitto på den goda relation som vi byggt upp med LKAB i Kiruna
i flera tidigare projekt som KK4 och KK3”.

“Ur vårt perspektiv är valet av leverantör en fråga om förtroende. Vi känner Cramo väl sedan länge, och få - om några - andra uthyrningsföretag har den kapacitet som krävs för att kunna leverera allt som behövs i ett projekt som detta. Och att anlita ett antal mindre leverantörer för olika delar av projektet var aldrig ett aktuellt alternativ” säger Ulf Gräsvik, projektledare vid LKAB.

Källa: Cramo Plc

Om företaget
Cramo Sverige AB , ett helägt dotterbolag till Cramo Plc är Sveriges ledande företag inom uthyrning av maskiner, utrustning, och tillhörande service, med över 100 uthyrningsdepåer och en omsättning på 214,4 MEUR 2007.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11