23948sdkhjf

Premiär för självläkande material

BE Group visar upp ny rörprodukt där materialet kan självläka sprickor.
BE Group kommer att visa upp den nya produkten Magnelis Rör vid Elmia Subcontractor. Det är den andra Magnelisprodukten, sedan tidigare finns även Magnelis som tunnplåt.

– Vi kommer att visa upp den och känna av lite hur efterfrågan och intresse är. Magnelis som rör har vi ens i vårt eget lager ännu, säger Jens Karlsson, marknadskoordinator på BE Group, till Metal Supply.

Rör i Magnelis kan för närvarande endast beställas för leverans från verk. Egen lagerläggning utvärderas av BE Group.

Ett föredrag kommer att hållas vid mässan tillsammans med ArcelorMittal och Condesa Commercial.

Fördelen med magnelis ska vara att materialet självläker snittytor och repor och har en finare ytstruktur. Magnelis­ är materialet som uppges ha blivit ett nytt populärt val både inom bygg- och tillverkningsindustri.

Skälet är ett klart bättre korrosivitetsskydd, en god förmåga till självläkning och jämnare och finare ytstruktur. Dessutom beskrivs det som mer miljövänligt än andra material.

Hemligheten bakom de unika egenskaper ska vara tillsatsen av magnesium i ytbeläggningen. Ytan består av 3 procent magnesium, 3,5 procent aluminium och resten zink. Mixen skapar en yta som är betydligt mer korrosionsbeständig än vanligt galvaniserat stål.

Rören tillverkas i godstjocklek från 1,0 till 5,0 millimeter och det är leveranser från verk som erbjuds för närvarande. BE Group lagerlägger sedan en tid tillbaka Magnelis i ett antal tunnplåtsdimensioner i tjocklekar från 0,7 till 3,0 millimeter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094