23948sdkhjf

Legotillverkaren köper delar av konkursbo

Affären ska göra Hallandsbolaget ännu starkare.
Manovi Varberg ser positivt på framtiden och orderingången beskrivs som god. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Ja, det är mycket spännande med vår vidareutveckling just nu, inte minst inom bolaget. Vi växer också i denna stund genom att vi nyligen köpte upp delar av Mölndals slip och verktygs konkursbo vilket kommer att göra oss ännu starkare inför framtiden, säger verkstadschefen Mattias Jerkvall.

Manovi arbetade från början med huvudsaklig inriktning mot elektronikföretag och elektronikkapslingar i främst plåt, och delmontage av dessa utgjorde en stor del av uppdragen. Övertid har dock bolaget ställt om produktionen mot fräsning och skärande tillverkning.

Bolaget arbetar i 3D-teknik, producerar med fleroperationsmaskiner samt utrustning för höghastighetsbearbetning i flera olika material.

– Ja, tidigare kunde typiska exempel vara kapslingar, elektronikfronter och paneler men idag är vi mer en ren legotillverkare även om vi kör en del jobb i projektform. Vi är en ovanligt bred leverantör eftersom vi jobbar med så många olika material, säger Mattias Jerkvall.

Den största delen av Manovis produktion går till svenska kunder men många av slutkunderna finns i utlandet. Några enstaka kunder i Europa exporterar man också direkt till, men det är framförallt de svenska kunderna som uppges sprida produkterna till andra delar en av världen.

För några år sedan bytte bolaget även affärssystem där valet föll på bolaget Prosmart.

– Att jobba med Prosmart passar oss väldigt bra, inte minst med tanke på att vår verksamhet är så bred. Ena dagen kan vi till exempel göra köksluckor i trä och andra dagen sofistikerade mätinstrument för medicinskt bruk. Därför måste vi ha ett system som är väldig flexibelt och lättförståeligt. Vi använder Prosmart-lösningen till allt, inklusive lager, order, fakturering och prissättning, säger Mattias Jerkvall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094