23948sdkhjf

Åmålbolaget rekordinvesterar 4 miljoner i svarv

Efterfrågan har ökat kraftigt sedan bolaget tagit över tillverkning.
Åmålsbaserade Hofpartner investerar 4 miljoner kronor i en ny jättesvarv som kommer att visas för allmänheten till helgen. Det rapporterar Provinstidningen Åmål.

Vad är det för typ av maskin ni investerat i?


– Det är en Doosan PUMA 600XLY, uppger Hofpartners vd Richard Holmström för Metal Supply på torsdagseftermiddagen.

Han bedömer, enligt tidningsartikeln, att det är Åmåls största svarv. Yttermåtten på svarven är elva meter. Totalvikten är runt 27 ton. Maskinen har också så kallad Y-axel vilket innebär att operatören kan fräsa ur stångens centrum.

Hofpartner grundades 2001 och var från ursprungligen en renodlad ingenjörsbyrå med inriktning på mekaniska konstruktioner. Men sedan tio år tillbaka sysslar företaget framför allt med utveckling, tillverkning och marknadsföring av rullaxlar samt lyftredskap. I fjol ökade försäljningen med 30 procent och den siffran bedöms kunna upprepas i år. Bolaget har förfrågningar främst från Europa men även lokalt.

Skälet till uppstället i försäljningen är att Hofpartner förra året tog över tillverkning från sin tidigare schweiziska samarbetspartner Schlumpf. Affären innebar direkt en större kundkrets och sortiment.

Den nya maskinen levererades i juli och blev färdiginstallerad förra månaden.

Även Hofpartners andra huvudprodukt, lyftanordningen Liongrip, uppges numera sälja ganska bra. Bolagets personalstyrka har ökat från tio till 13 sedan december förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079