23948sdkhjf

Elbilar ökar efterfrågan på lättare stål enligt jätten

Räckvidden på elbilar kan förbättras genom att göra bilen lättare.
SSAB räknar med att efterfrågan på kallvalsade avancerade höghållfasta AHSS-stål kommer att bli större än någonsin inte minst drivet av ökad efterfrågan på eldrivna fordon. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intresset för eldrivna fordon ökar snabbt. Ett problem är dock hur långt de kan köras utan att laddas. Räckvidden kan ökas genom att göra bilen lättare.

– Sidokrockskyddsbalkar, stötfångare, takstolpar och säten är några av de traditionella bilkomponenterna som tillverkas med SSAB:s Docol-stål. Docol har dock en mycket större potential, i synnerhet när det gäller elbilar där nya komponenter som exempelvis batteriskydd kommer in i spelet, säger Arnaud Guerendel, global chef för automotive-försäljningen hos SSAB Europe.

Under 2010 låg genomsnittsvärdet för koldioxidutsläpp inom EU på 140 g/km. De nya EU-målen för 2025 strävar efter att halvera genomsnittsvärdet för 2010. Eldrivna fordon kommer att bli en av de största drivkrafterna för att nå detta mål, enligt bolaget.

Elbilsbatterier är dyra och de måste skyddas mot skräp på vägen eller läckande farliga material vid en potentiell krock. Batteriskydd som tillverkas av Docol AHSS-stål kan hjälpa till att garantera högsta möjliga skydd med lägsta möjliga vikt och det är dessutom mycket kostnadseffektivt enligt SSAB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096