23948sdkhjf

Elmia lanserar samlingsmonter för underleverantörer i Tyskland

Premiär i april 2017 för samlingsmonter i Hannover.
I april 2017 är det premiär för en samlingsmonter i Elmia Subcontractors regi i Hannover. Det meddelar Elmia inför mässan Subcontractor.

2015 inledde Elmia Subcontractor ett samarbete med den tyska underleverantörsmässan Industrial Supply (Hannover Messe) med syftet att bredda underleverantörernas internationella marknader. Ett tiotal svenska leverantörer ställer ut tillsammans i Hannover i april. Ett av dem är Makeni, leverantör till fordonstillverkare över hela världen.

– Det är dags för oss med en etablering i Tyskland. Och Subcontractors koncept med en svensk samlingsmonter är väldigt smart, både med tanke på kostnad, synlighet på mässan och det utbyte man har av varandra, säger Makenis vd Per-Olof Axelsson, enligt ett pressmeddelande.

– Jag ser satsningen som en del i arbetet att stärka den svenska industrins varumärke internationellt. Vi ger de svenska leverantörerna ett konkret stöd i sitt arbete att vidga sina marknader och skapa förutsättningar för sina affärer, säger Karla Eklund, mässansvarig Elmia Subcontractor.

Hela satsningen sker i nära samarbete med de utställande leverantörerna och stöds av flera branschföreningar.

– De undersökningar som vi har gjort bland våra medlemsföretag visar att ett deltagande på mässa i Tyskland ger väldigt bra utdelning. Här pratar vi dessutom om en stor monter som framhåller Sverige, som har ett gott renommé. Det ger ett helt annat genomslag, säger Fredrik Sidahl, vd FKG.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.102