23948sdkhjf

Maskintillverkaren i Umeå investerar 50 miljoner i robotar

| Av Joakim Johansson | Tipsa redaktionen

Uppges vara den mest moderna robotinstallationen i Sverige utanför bilindustrin.

Den Umeåbaserade maskintillverkaren Ålö mångmiljonsatsar på ny robotteknik. Under tisdagen invigdes robotsatsningen som ska utveckla företagets svetsteknik. Fabriken ligger i Brännland strax utanför Umeå. Det rapporterar Affärsliv24.

Totalt har Ålö investerat 150 miljoner där robotarna är en del av detta. Bolaget gör en "omfattande" uppgradering av produktionen och ska presentera flera nyheter framöver. Investeringen i robotanläggningen uppges uppgå till 50 miljoner kronor.

– Vi gör den här satsningen för att kunna ligga i framkant på en konkurrensutsatt marknad. Det är den mest moderna svets- och robottekniken som finns på marknaden för tillfället, säger Ålös vd Leif Thorwaldsson till nyhetssajten.

Läs också: Ålö utökar tekniksamarbete

Anläggningen består av 24 robotar och är en uppgradering av den tidigare svetslinjen som gick från halvmanuell till helt robotiserad 2005. Företagsledningen uppger att det handlar om den mest moderna robotinstallationen i Sverige utanför bilindustrin.

Läs också: Årets Teknikpris närmar sig

Satsningen på den nya robotanläggningen har pågått under flera års tid och den största roboten ska kunna hantera produkter på upp emot ett ton.

Ålö omsätter cirka 1,4 miljarder och har runt 200 anställda. Bolaget är en stor global leverantör inom lantbruksmaskinbranschen. Huvudägare är det internationella riskkapitalbolaget Altor.
Mer om: Ålö | Ålö AB | Altor
Håll dig uppdaterad med Metal Supply SE

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)