23948sdkhjf

Grossisten utökar sortiment av stränggjutgods

Erbjuder nu tre olika sorter både i hela och kapade längder.
Tibnor har utökat lagersortimentet av stränggjutgods. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det går nu att beställa tre olika sorters stränggjutgods direkt från centrallagret i Eskilstuna. Bolaget utlovar leveranser av både hela och kapade längder .

– Som ett svar på den ökade efterfrågan av stränggjutgods har vi skapat ett samarbete med en av Europas största producenter vilket gör att vi kan erbjuda tre olika sorters stränggjutgods direkt från lagerhyllan, heter det från bolagets sida.

Det utökade sortimentet består av en sort av gråjärn och två sorters segjärn i runda, kvadratiska och rektangulära dimensioner.

Fördelarna med stränggjutjärn jämfört med stål uppges vara flera. I verkstaden ger det till exempel bättre skärbarhet än svavellegerade automatstål och likvärdig skärbarhet som blylegerade automatstål. Det ger högre skärhastighet och verktygslivslängd, förbättrad ytfinhet och lägre skärkrafter, samt kompakta och blyfria spånor, vilket är viktigt vid obemannad bearbetning. Dessutom minskar behovet av avgradning och nya, effektivare verktygsmaterial kan utnyttjas.

Fördelarna med stränggjutjärn i applikationer är bland annat tio procent lägre vikt, att de mekaniska egenskaperna blir lika i alla riktningar och att man får en bättre nötningsbeständighet.

Tibnor är en leverantör av stål och metaller i Norden och Baltikum. Bolaget är en division inom SSAB. Tibnor har 1300 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109