23948sdkhjf

SMT inviger maskin i Sandviken för 100 miljoner

Helt ny anläggning för ultraljudsprovning inom produktion av olje- och gasrör.
Det är hårda tider för Sandvik generellt och för affärsområdet Sandvik Materials Technology, SMT, i synnerhet. Det är dock inget som hindrade SMT från att inviga en 100-miljonersinvestering i Sandviken på tisdagen. Det rapporterar Gefle Dagblad.

– Det känns skönt att man gör en satsning för det visar att det finns en tro på att vi kan fortsätta leverera, säger operatören Daniel Ohde, till tidningen.

Det uppges vara en helt ny anläggning för ultraljudsprovning inom SMT:s produktion av olje- och gasrör. Nu ska det gå snabbare att upptäcka mikroskopiska fel som sprickor, repor, övervalsade flagor – sådant som inte går att upptäcka med blotta ögat – även på det så kallade OCTG-rören. Det är rör i grova dimensioner (upp till 30 cm) som i första hand är avsedda att användas i samband med utvinning av olja och gas på stora havsdjup.

Att investera 100 miljoner kronor mitt i en för olje- och gasbranschen lågkonjunktur är ingen självklarhet. Enligt SMT-chefen Petra Einarsson har många planerade investeringar fått ställas in eller skjutas på framtiden men den här valde företagsledningen ändå att genomföra.

– Alla investeringar utmanas kontinuerligt men det här är ett av våra kärnkomptensområden så det här är långsiktigt, sade hon enligt tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11