23948sdkhjf

Ahlsell varslar 500 anställda

Ahlsell-koncernen minskar personalstyrkan med 10 procent. 500 personer berörs av varslet, varav 300 är anställda i den svenska verksamheten.
Som en konsekvens av en successivt försämrad marknad varslar Ahlsell-koncernen 500 personer. 300 av de berörda är anställda i den svenska verksamheten. Övriga är i huvudsak anställda i Norge och Finland.

– Samtliga våra huvudmarknader har sedan slutet av 2007 försvagats och vår bedömning är att de närmaste årens försäljnings- och marknadsutsikter kommer att vara klart försämrade. Därför tvingas vi vidta åtgärder för att anpassa bolaget till rådande situation, säger koncernchef Göran Näsholm.

Minskningen motsvarar ca 10% av koncernens totala personalstyrka.

Källa: Ahlsell

Om företaget
Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner, med verksamhet även i Baltikum och Ryssland. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner, Kyl och GDS (Gör det själv). Koncernen har en årlig omsättning om ca 23 miljarder SEK och ca 5 000 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11