23948sdkhjf

Chefskarusellen snurrar vidare på Motala Verkstad Group

Finanschefen går till Saabs reservdelsbolag Orio.
Orio har utsett Mikael Brate till ny finanschef. Han kommer närmast från motsvarande roll på Motala Verkstad Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Turbulensen på Motala Verkstad fortsätter därmed, för några månader sedan fick vd:n sparken och storägaren gick in i en operativ roll som vd.

Brate har dessförinnan även varit finanschef på CTT Systems. Han har också sedan tidigare erfarenhet från ekonomichefsrollen och controllerfunktionen på ett antal olika bolag. Han uppges även ha en gedigen bakgrund av förändringsledning, verksamhetsanalyser, processanalyser med tyngdpunkt inom ekonomi- och produktionsfrågor från Capgemini Consulting vilket kommer hjälpa Orio att fortsätta sitt förändringsarbete och expansiva resa.

- Det är glädjande att kunna presentera vår nya finanschef. Mikael har en gedigen bakgrund och erfarenhet och kommer att bidra mycket till Orio och våra framtida affärer. Det känns bra att vi kan locka till oss någon som har en sådan erfarenhet av ekonomi och förändringsledning och av att arbeta med verksamhets- och processanalyser, säger Jonas Tegström, Orios vd.

Orio är bolaget som ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör globalt. Företaget är helägt av svenska staten. Den 13 november 2013 bytte företaget namn från Saab Automobile Parts till Orio.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125