23948sdkhjf

Ventilationsbolaget på krigsstigen i Storbritannien

Köper bolag från Johnson Controls som omsätter knappt 300 miljoner kronor.
Swegon, som är ett affärsområde inom investmentbolaget Latour, har förvärvat Ruskin Air Management, RAML, från Johnson Controls International. Det framgår av ett pressmeddelande.

RAML är en stor tillverkare och distributör av brand/rökspjäll och ventilationsprodukter i Storbritannien och Irland, med mer än 50 års erfarenhet på marknaden. Med sin portfölj av varumärken levererar RAML luftdistributionslösningar som förbättrar fastigheters förmåga att fungera bekvämt, effektivt och säkert och i enlighet med gällande föreskrifter. Företaget har 220 anställda med verksamheter i Whitstable och Bridgnorth i Storbritannien, omsätter knappt 300 miljoner kronor och uppges ha ett rörelseresultat i nivå med Latours finansiella mål.

– Genom RAML:s välkända varumärken ger förvärvet oss en mycket stark lokal närvaro och identitet i Storbritannien. Dessutom adderar vi ny kompetens i Swegon genom deras omfattande produktkunskap inom brand/rök. RAML:s och Swegons produkter kompletterar varandra och vi ser stor potential för korsförsäljning i framtiden, säger Hannu Saastamoinen, vd Swegon.

Genom förvärvet ökar Latourkoncernens nettolåneskuld med cirka 290 miljoner kronor.

Swegon utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och lösningar för ventilation och inneklimatsystem.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.237