23948sdkhjf

Motortillverkaren ser ett otroligt marknadstryck

Gävlebolagets produkter efterfrågas nu över hela världen. Gör bolaget rätt saker kommer det kunna växa snabbt.
Gävleföretaget Inresol skapar högteknologiska energisystem baserade på en 200 år gammal motorteknik. Nu efterfrågas produkterna över hela världen.

– Oj, det är så att vi storknar. Vi har ett otroligt tryck från marknaden, Gör vi rätt så kommer vi att kunna växa snabbt, säger delägaren och HR-chefen Susanne Mastonstråle, rapporterar Gefle Dagblad.

Inresol började sin verksamhet i Älvkarleby 2008 men finns sedan några år i Ericssons gamla lokaler i Hemsta i Gävle. Där tillverkas så kallade stirlingmotorer – cirka 40 i veckan, för hand – motorer som sedan sätts in i olika typer av energisystem.

Stirlingmotorn uppfanns för exakt 200 år sedan av den skotske prästen Robert Stirling och bygger på en teknik där hastiga temperaturväxlingar skapar ett tryck som sätter motorkolven i rörelse.

Kunderna är allt från privatkonsumenter till större tillverkare av värmepannor, avfallsförbränningsanläggningar och liknande liksom kunder från oljeindustrin som vill ta hand om restvärme från sina processer.

Inresol har i dag 30 anställda, att jämföra med fyra för några år sedan, och tanken är att expansionstrenden ska fortsätta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062