23948sdkhjf

Karossdelsbolaget investerar 50 miljoner

Har köpt press, 3D-laserutrustning och en tätmaskin.
EBP i Olofström har de senaste åren investerat 50 miljoner kronor vilket ska bädda för expansion. Det framgår av ett pressmeddelande.

EBP knoppades av från Volvo för 20 år sedan. Anders Anderson, som var med och startade företaget när det knoppades av från Volvo 1996, har sett EBP utvecklas rejält under dessa år.

– För 20 år sedan var EBP en renodlad reservdelsfabrik till Volvo. Företaget är nu väldigt mycket större och framför allt har vi många fler kunder ute i Europa, bland annat Audi och Aston Martin för att nämna några, säger Anders Anderson som är styrelseordförande och huvudägare.

Hur mycket tror du ni kan växa framöver? Kan du sätta nån siffra/mål för det?


– Svårt att säga men vi strävar mot 400 miljoner kronor, uppger Ulrica Larsson, vd på EBP, för Metal Supply.

Förra året omsatte bolaget 263 miljoner kronor.

EBP drabbades precis som många andra underleverantörer av nedgången för fordonsindustrin 2008. Verksamheten uppges dock nu gå för fullt med närmare 170 anställda som arbetar treskift och helger.

EBP är numera en av norra Europas största leverantörer av karossdelar i nischvolymer till fordonsindustrin. Detta har också medfört en hel del investeringar under de senaste tre åren, bland annat i form av en ny press med större pressbord, ny 3D-laserutrusning och en ny mätmaskin, på totalt runt 50 miljoner kronor.

Just den brittiska marknaden är något EBP satsar extra mycket på just nu, vilket Metal Supply rapporterat tidigare. Tillsammans med andra underleverantörer i teknikklustret Techtank har man under 2016 startat upp ett säljkontor i Coventry för att finnas nära kunderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125