23948sdkhjf

Värmländsk industri har tappat i konkurrenskraft enligt rapport

Investerar och effektiviserar för lite relativt omvärlden.
Värmländsk industri investerar och effektiviserar för lite relativt omvärlden. Under perioden 2007-2014 har industrin, tillverkningsindustri, stål- och metallföretag, skogsindustrin undantagen, tappat i konkurrenskraft mot flera län, exempelvis Västra Götaland och riket i sin helhet. Det rapporterar NWT.

- Vi kan efter omfattande undersökningar och djupanalyser identifiera behoven och prioritera arbetet som ska förbättra situationen för den värmländska industrin, säger Mattias Säfström, ny vd för Industriellt Utvecklingscentrum, IUC och Stål & Verkstad i Värmland, till tidningen.

Mellan 2007 och 2014 sjönk omsättningen med tio miljarder kronor, antalet anställda minskade med 24 procent eller med 3 700 anställda. Investeringarna minskade med 300 miljoner kronor.

IUC och Stål & Verkstad vill nu prioritera utvecklingsbehovet till tre områden: marknad och försäljning, produktutveckling samt volymexpansion.

- Genom detta hoppas vi nå en vändning för den värmländska industrin och att vi kan vara med och fightas om morgondagens order, säger Kjell-Arne Edvinsson, styrelseordförande i IUC och Stål & Verkstad, enligt NWT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.268