23948sdkhjf

Fördjupar samarbete kring krympskivor

Har kvalificerat sig som leverantör av hela sortimentet.
VBG Group fördjupar samarbetet med en av sina största kunder. Bolagets division Ringfeder Power Transmission blev i våras godkänd som global leverantör av tvådelade krympskivor till planetväxlar åt SEW-EURODRIVE, som beskrivs som en av Europas största tillverkare av industriväxlar och industriväxelmotorer. Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen.

Överenskommelsen innebär att divisionen kvalificerar sig som leverantör av hela sitt sortiment med krympskivor.

– I och med att vi intensifierar vår relation med SEW-EURODRIVE så stärker vi också vår position som internationell leverantör av produkter för mekanisk kraftöverföring, säger Thomas Moka, divisionschef för Ringfeder Power Transmission.

Bolagen inledde sitt samarbete år 2000 och har över åren fördjupats framförallt i och med att VBG Group förvärvat bolagen Gerwah och Tschan. Idag är SEW-EURODRIVE en av koncernens största kunder.

SEW-EURODRIVE är Europas ledande tillverkare av industriväxelmotorer och industriväxlar. Planetväxlar, som den senaste överenskommelsen handlar om, används ofta inom tung industri såsom bygg-, maskin-, kraft- och gruvindustri, men också inom livsmedelsindustri och återvinning.

Ringfeder Power Transmission, som står för cirka en tredjedel av VBG Groups omsättning, har över 4000 kunder globalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094