23948sdkhjf

Biobränslekonvertering av fordon

Snart kan privatpersoner som vill köra miljövänligt konvertera över äldre fordon till olika typer av biobränslelösningar. Det är inkubatorföretaget Precer som kommer att erbjuda konvertering av små- och mellanklassfordon.
Snart kan privatpersoner som vill köra miljövänligt konvertera över äldre fordon till olika typer av biobränslelösningar. Det är inkubatorföretaget Precer som kommer att erbjuda konvertering av små- och mellanklassfordon, anpassat efter varje kunds specifika behov.

- Vi ser det som oerhört viktigt att det finns alternativ till de fossila bränslen som hittills dominerat bränslemarknaden, fortsätter Martin Larsson , VD i Precer.

Tekniken är inte bara miljövänlig. Den kommer även att vara överkomlig i pris. Det hävdar Martin Larsson, som har utvecklat tekniken som möjliggör konvertering till biobränslen.

Tekniken för konverteringarna kommer att utvecklas inom ett nybildat dotterbolag i Precerkoncernen, Precer Autotech Innovation.

- Vi kommer att erbjuda både en miljömässig och en ekonomisk analys, för att sedan leverera biobränslekonverteringsförslag till kunderna. Målet är att detta arbete kommer att starta redan under 2009, berättar Martin.

Inkuabtorföretaget Precer har utvecklat en teknik som bland annat bygger på att använda fasta biobränslen, exempelvis pellets, som drivmedel i hybridfordon. Tekniken kan även appliceras för småskaliga kraftvärmeverk.

Källa: Inova
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126