23948sdkhjf

Fräsningsbolaget gör stor investering i maskin

Satsar närmare 4 miljoner och behöver anställa fler.
Camteknik i Mönsterås uppgraderar maskinparken genom en större maskininvestering. Det rapporterar tidningen Barometern. En investering på närmare fyra miljoner kronor ska stärka bolaget för framtiden.

– Vårt mål är att växa, säger platschef Anna Fridh.

Camteknik är specialiserat på så kallad fleropfräsning av framför allt större detaljer och svetsade konstruktioner. Det innebär att man bearbetar olika material som stål, plast, gjutjärn, rostfritt och aluminium. Bolaget tillverkar detaljer till företag inom kompressionsmaskiner, stålindustri och skogsindustri.

I dag är det fem anställda på Camteknik. Men målet är alltså att växa.

– Vi är lite för få i dag egentligen, vi utnyttjar inte vår kapacitet fullt ut. Men jag ser positivt på framtiden, säger Anna Fridh som har arbetat en längre tid inom företaget och är platschef sedan ett år tillbaka.

Under senare tid har företaget gjort en rejäl investering som är betydelsefull. En ny bäddfräs, modell större, har installerats i lokalerna på Verkstadsgatan. Till skillnad från tidigare maskinpark kan den hantera större konstruktioner, med en bearbetningsyta på fyra meter. Camteknik uppges vara ganska ensam om en sådan och det beskrivs som en viktig investering ur konkurrenssynpunkt i jakten på nya kunder.

Camteknik startade i Mönsterås 1999 och ägs sedan några år tillbaka av Expector-gruppen, vars affärsidé är att vara en aktiv ägare som skapar företag med god värdetillväxt. Expector grundades 1980, huvuddkontoret är placerat i Oskarshamn och har i dagsläget engagemang i omkring 25 företag i Småland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078