23948sdkhjf

Storägare uppges överväga att sälja Ericsson

Nu gör man hemläxan ordentligt, uppger en källa för SvD Näringsliv.
De svenska storägarna är öppna för att sälja Ericsson. Det rapporterar SvD Näringsliv på torsdagen.

Pressen på Ericssons storägare trappas upp dag för dag i takt med att tillsättandet av ordinarie vd dröjer. Nu kommer nya uppgifter som pekar på att storägarna inte ens utesluter att överge sitt ägande i den svenska telekomjätten.

Varken Industrivärden eller Investor utesluter en försäljning av Ericsson, enligt uppgifter till SvD.

– Nu gör man hemläxan ordentligt. Det innebär att man måste bilda sig en uppfattning om Ericssons värde vid olika handlingsalternativ. Därför ser man även över vilket värde Ericsson kan tänkas ge vid en försäljning, som en helhet men också i delar, säger en källa med insyn i storägarnas arbete med Ericsson.

I ljuset av att amerikanska Cisco så sent som förra året ville lägga bud på Ericsson, enligt uppgifter i Dagens Industri, skulle en strategisk översyn av alternativen för Ericsson kunna avgöras ganska snabbt.

Enligt SvD:s källor har Ciscos bud aldrig riktigt lämnat bordet, även om det i takt med Ericssons dalande aktiekurs också blivit väsentligen lägre. Cisco har tålamod. Kaoset i Ericsson och den dalande aktiekursen som följd innebär att det Cisco helst vill köpa, Ericssons patentportfölj, blir allt billigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047