23948sdkhjf

Sveriges smartaste industri utses till slutet av året

IVA utser vinnaren och intresset från näringslivet uppges vara stort.
Sveriges smartaste industri kommer utses till slutet av året då IVA utser den första vinnaren i tävlingen Smart industri. Den är en del av IVA:s nya projekt med samma namn. Det framgår av ett pressmeddelande från Svenska Mässan.

- Vi har låtit oss inspireras av Norge där de sedan några år har en liknande tävling som väckt stort intresse och inneburit att flera goda initiativ på digitaliseringens område kunnat spridas, säger Johan Carlstedt, projektledare för Smart industri.

Digitalisering, robotisering och automation förändrar villkoren för industrin dramatiskt. Rätt utnyttjad ger det skjuts till nya innovativa produkter och tjänster, effektivare processer och många gånger nya affärsmodeller.

Engagemanget från näringslivet är stort. Bland initiativtagarna finns företag som Astra Zeneca, Ericsson, Siemens, AB Volvo med flera och inte minst branschorganisationen Teknikföretagen. Grundfinansieringen kommer från Tillväxtverket som ett led i myndighetens satsning för att stimulera digitaliseringen av små och medelstora företag. Finansiering kommer också från ett antal större företag.

Tävlingen kommer att lanseras på mässan Scanautomatic & Processteknik i Göteborg den 4 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.149