23948sdkhjf

75 personer varslas på Vargön Alloys

På måndagen varslades 75 av 230 anställda om uppsägning på Vargön Alloys.
Måndagens varsel berör 65 kollektivanställda och 10 tjänstemän. Dessutom kommer alla visstidsanställda också att få gå.

Det var det dystra beskedet som lämnades till personalen vid tiotiden på måndagen. Fackliga förhandlingar inleds redan i morgon onsdag, uppger SR Väst.

Mycket har hänt sedan i juli, då Metal Supply kunde rapportera att Vargön Alloys planerade att ta en ny ugn i drift i smältverket och nyanställa 15 personer.

Om företaget
Vargön Alloys AB är en av Europas största tillverkare av ferrokrom, en legering som ger stålet hårdhet och motståndskraft mot korrosion. Ferrokisel, en annan av våra legeringar, används vid praktiskt taget all ståltillverkning. Ferrolegeringar är nödvändiga råvaror för stålindustrin.
Vårt effektiva transportsystem ger snabba och säkra leveranser direkt till kund eller till våra lager i Tyskland, Belgien och England. Vi har goda väg- och järnvägsförbindelser, nära till Vänersborgs hamn vid Göta älv och till den interkontinentala hamnen i Uddevalla på den svenska Västkusten. Två tredjedelar av vår produktion exporteras, resten säljs på den svenska marknaden. Totalt hanterar vi cirka 1 miljon ton per år i vårt transportsystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112