23948sdkhjf

70 varslas i Motala

Kylskåpstillverkaren Dometic i Motala varslar nu 70 personer utöver de 143 anställda som varslats om uppsägning under hösten.
Över 140 anställda har fått lämna Dometic under hösten och ytterligare flera hundra anställda har permitterats med full lön. Men det räckte inte, ytterligare 70 personer har nu varslats om uppsägning.

Kenth Bengtsson, platschef hos Dometic, berättar att företaget har fått en ny prognos i veckan där man räknar med att hela branschen kommer att gå ner med ytterligare 15-20 procent i USA, och det påverkar Motala direkt.

Dometic tillverkar kylskåp till husvagnar och husbilar. Och så sent som för två år sedan tillverkades ungefär 2000 kylskåp om dagen i fabriken i Motala. Nu är det färre än 1000 i veckan.

Källa: SR Östergötland

Om företaget
Dometic Group är en kundorienterad och världsledande leverantör av fritidsprodukter för husvagns, husbils, bil, lastbils och båtindustrin. Vi förser såväl industrin som eftermarknaden med ett komplett utbud av luftkonditioneringar, kylskåp, markiser, spisar, sanitetssystem, belysning, elförsörjning, komfort och säkerhetsutrustning, fönster, dörrar och annan utrustning som gör det mobila fritidslivet mer bekvämt.
Dometic Group levererar ett stort utbud av verkstadsutrustning för service och underhåll av inbyggda luftkonditioneringar. Dometic Group tillhandahåller även kylskåp som är specialanpassade för att användas i hotellrum, på kontor och för förvaring av medicinska produkter samt vin. Dometic Group's produkter säljs i nästan 100 länder och tillverkas huvudsakligen i egna produktionsanläggningar runt om i världen. Nettomsättningen uppgår till cirka 9,400 MSEK per år. Dometic Group har cirka 6,000 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094