23948sdkhjf

Grönt ljus för Porsche Diesel

Styrelsen i Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, har gett grönt ljus för en Porsche med dieselmotor. Det är Porsches sportiga fyrhjulsdrivna SUV Cayenne som från och med februari 2009 får ett utökat program med en dieseldriven modell.
Det är Porsches sportiga fyrhjulsdrivna SUV Cayenne som från och med februari 2009 får ett utökat program med en dieseldriven modell. Beslutet är ett svar på ändrade regler i flera europeiska länder som innebär skattelättnader för dieseldrivna bilar.

Dessutom öppnar Porsches ägarandel i Volkswagen Group, världens största producent av personbilar med moderna dieselmotorer, nya möjligheter att använda dieselteknologi.

Porsche kommer att förse Cayenne med en 3-liters V6 Turbodiesel på 240 hk (176 kW) från Audi AG, ett dotterbolag inom Volkswagen Group. Förbrukningen vid blandad körning är 9,3 liter per 100 km med ett koldioxidutsläpp på 244 g/km. Snabbt svar på gas och ett högt vridmoment ger prestanda man förväntar sig av en sportig SUV som Cayenne. Det höga maximala vridmomentet, 550 Nm, matchar det sportiga chassiet och ger bilen de kontrollerade köregenskaper som är typiska för Porsche.

Till att börja med kommer nya Cayenne med dieselmotor att erbjudas kunder i Europa, men förberedelser är redan i gång för att introducera den även i andra länder.

Källa: Porsche



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.115