23948sdkhjf

Prestigefyllt pris till Haldex

Haldex får Frost & Sullivans prestigefyllda pris "European Automotive Chassis Product Innovation Award" för sitt fyrhjulsdriftsystem.
Haldex får Frost & Sullivans "European Automotive Chassis Product Innovation Award" för sitt fyrhjulsdriftssytem med Cross Wheel Drive (XWD). XWD erbjuder åtskilliga fördelar inklusive förbättrad säkerhet, optimala köregenskaper och kompatibilitet med ABS-bromsar samt elektroniska anti-sladdsystem (ESC).

"XWD är en idealisk lösning, och det enda systemet i sitt slag på marknaden som försäkrar bästa grepp och stabilitet vid alla körsätt, on eller off-road", säger Frost & Sullivans analytiker Karthik Manivachagam. "Systemet känner av förarens avsikt för att kunna distribuera momentet till fram- och bakaxeln, likväl som till vänster och höger bakhjul. Detta ökar säkerheten, minskar onödiga rattrörelser för föraren och innebär att det finns omedelbar kraft där det krävs utan att förorsaka hjulspinn."

Majoriteten av biltillverkarna i Europa har idag ABS och ESC i sina fordon. XWD-systemet är fullt kompatibelt med dessa system och innebär dessutom ökad prestanda med hjälp av den elektroniska differentialbromsen (eLSD).

Analysföretaget Frost & Sullivans pris delas ut till företag som har visat prov på betydelsefull och banbrytande produktutveckling inom sin bransch. Haldex har visat prov på innovation genom att lansera en bred produktportfölj av nya produkter och teknologier.

Källa: Haldex

Om företaget
Haldex med huvudkontor i Stockholm tillhandahåller egenutvecklade och innovativa lösningar till den globala fordonsindustrin. Huvudinriktningen är produkter relaterade till fordonsdynamik, säkerhet och miljö. Haldex är noterat på Stockholmsbörsen och har en årlig omsättning på nästan 8 miljarder kronor med ca 6 000 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141