23948sdkhjf

Göteborg går starkast i Sverige

Dammsuger hela landet på arbetskraft enligt färsk konjunkturrapport.
Företagen i Göteborg skriker efter arbetskraft med viss kompetens i spåren av högkonjunkturen. Det framgår av den senaste konjunkturrapporten från intresseorganisationen Business Region Göteborg som presenterades på onsdagen.

Företagen går nu ut i kampanjer både nationellt och internationellt.

"Göteborgsregionens starka konjunktur har stärkts ytterligare senaste kvartalet. Det har resulterat i att fler nya och välbetalda jobb skapats och en fallande arbetslöshet. Nu behövs kompetens från hela landet och även internationellt", heter det.

Det är främst de privata företagen som rekryterar i stor skala. Flera gör bedömningen att den regionala arbetsmarknaden inte räcker till för att fylla behoven.

I början på juni meddelade Volvo att företaget behöver rekrytera 300–500 personer under hösten för att klara uppgången i lastbilstillverkningen. I slutet av augusti meddelade sedan Volvo Cars att man startar en stor svensk rekryteringskampanj för att få tag på 400 nya ingenjörer för framförallt mjukvaruutveckling.

Förutom inom fordonsindustrin ser Business Region Göteborg ett stort behov inom alla yrken kopplade till byggsektorn. Det kan kopplas till att investeringarna i regionens stadsutveckling och infrastruktur beräknas uppgå till 1.000 miljarder kronor kommande år där Nordens största stadsutvecklingsprojekt Älvstaden är en del.

Jobbtillväxten i Göteborgsregionen har nu legat runt tre procent tre kvartal i rad, vilket uppges vara högre än i både Malmöregionen och Stockholmsregionen.

Arbetslösheten i Göteborgsregionen uppges även den vara lägst bland Sveriges storstadsregioner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172