23948sdkhjf

Varsel hos Plastal i Simrishamn

Plastal som tillverkar bland annat stötfångarsystem och andra plastdetaljer för fordonsindustrin kom med ett oväntat stort varsel vid företagets anläggning i Simrishamn. 60 personer berörs.
Varslet drabbar både tjänstemän och produktionsanställda vid Plastals anläggning i Simrishamn. Tidigare har två varsel lagts om 25 personer i bägge omgångar under året. Nu berörs 60 personer.

De flesta på anläggningen hade nog väntat sig ett mycket mindre varsel, men ett varsel på enbart 25 anställda hade inte varit realistiskt. Plastal går in i ett nytt budgetår och måste anpassa sig till en verklighed som bjuder på lägre efterfrågan och vikande orderingång, enligt fabrikschef Johny Ekstedt.

Källa: Ystad Allehanda

Om foretaget
Plastal är en ledande leverantör av specialtillverkade plastkomponenter till fordonsindustrin. Vi har en stark marknadsposition inom personbilar i premiumsegmentet samt inom lätta och tunga lastbilar. Vi tillverkar och ytbehandlar interiöra och exteriöra plastkomponenter med system- och funktionsansvar. Den största produktgruppen är stötfångarsystem, som vi utvecklar, tillverkar och sekvenslevererar till ett flertal av världens mest kvalitetskrävande kunder.

Plastal omsatte 11,6 miljarder kronor under 2007 och har över 6 000 anställda samt 26 produktions-anläggningar i 10 länder, huvudsakligen i Europa. Sedan februari 2005 ägs Plastal av Nordic Capital och ledningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126